Вибір міжкімнатних дверей


Вибір міжкімнатних дверей
Опубліковано 14-12-2018 КАТЕГОРІЯ: Цікава інформація

Вибираючи міжкімнатні двері, слід розглядати всі їхні види. На сучасному ринку їх асортимент надзвичайно величезний. Щоб хоч трохи полегшити собі завдання можна розділити всі вироби на окремі категорії за відповідними ознаками. МЕХАНІЗМ - розглядаючи питання, які бувають двері, в першу чергу, слід звернути свою увагу на механізм конструкції. Розрізняють чотири основні категорії механізмів:
1.Орний - це найбільш звичний варіант, коли полотно кріпиться на петлі і відкривається рухом «на» або «від» себе. Окремі моделі петель дозволяють розкривати двері в обидві сторони. Мінус таких конструкцій полягає в тому, що необхідно додаткове місце для відкривання. Зате ви можете забезпечити максимальний рівень тепло- і звукоізоляції.
2.Розсувний - це компактні купейні двері. У цьому випадку полотно рухається по напрямках за допомогою роликів і зміщується вздовж стіни. У касетних механізмах його можна завести всередину перегородки.
3.Складаний - якщо розглядати саме складальні види дверей, тут можна виділити два типи виробів: книжка і гармошка. За принципом дії вони дуже схожі, а головна відмінність, мабуть, полягає в кількості і розмірах секцій. Книжка складається на петлях і складається з двох-трьох частин, а з'єднані шарнірами ламелі зміщуються гармошкою.
4.Поворотний - це відносно новий тип дверей на роторному механізмі. Вони також дозволяють економити місце і відкриваються в будь-яку сторону, провертаючись в отворі.
Види сучасних міжкімнатних дверей і їх конструкції. Розрізняють такі варіанти:
1.Одностулкові - це стандартні двері з одинарним полотном. Вони повністю закривають собою отвір і часто мають ширину 70-80 см. Граничні розміри полотен - до 1 метра.
2.Двостулкові - така конструкція міжкімнатних дверей припускає наявність полотна, що складається з двох однакових частин. 3.Полуторні - у цьому випадку одна частина дверей має вигляд повноцінного полотна, що виконує свої функції, а інша відрізняється меншою шириною. Це доповнення фіксується нерухомо, а в разі необхідності розширити отвір, може відкриватися. ПОЛОТНА - наступна ознака класифікації передбачає розгляд безпосередньо будови самого полотна. Воно безпосередньо впливає на зовнішній вигляд виробу. В першу чергу необхідно відзначити наступні типи дверей:
1.Щитові - це найпростіший варіант, коли полотно представляє собою суцільний відрізок матеріалу. Вони можуть бути цільними або мати структуру заповнену стільниковим наповнювачем. Завдяки сучасним матеріалам такі прості моделі можуть мати стильне оформлення і виглядати дуже цікаво.
2.Фільонок - це збірна модель. З чого складаються такі міжкімнатні двері - виключно справа фантазії. Головний критерій їх особливості - наявність рами і перекладин. Простір, що залишився заповнюється так званими фільонками. Це можуть бути, наприклад, листи МДФ або скло. Таким чином вдається створити фігурні вставки і зробити зовнішній вигляд полотна більш цікавим.
Подальша класифікація міжкімнатних дверей включає дві категорії:
1.Глухі – у цьому випадку полотно складається з непрозорого матеріалу і повністю ізолює отвір. 2.Відкриті - в одному виробі поєднуються секції скляних вставок. При цьому важливо дотримуватися гранично допустимі норми щодо відступів від краю полотна. МАТЕРІАЛИ ВИГОТОВЛЕННЯ. Найчастіше при покупці дверей люди, в першу чергу, звертають увагу саме на матеріал виготовлення. Давайте розглянемо детально, з чого роблять міжкімнатні двері. Сьогодні для виробництва дверних конструкцій використовуються різні матеріали, найбільш популярними з них є: 1.Дерево - самий натуральний варіант. У дешевих моделях деревина використовується тільки для створення каркаса. Також недорого коштують вироби з сосни. Цінні породи мають гарну текстуру і відрізняються різним забарвленням, мають підвищену міцність і довговічність, але при цьому їх ціна досить висока. 2.МДФ - це альтернатива дорогій деревині. За допомогою МДФ облицьовують дерев'яний каркас. Внутрішнє заповнення може бути представлено картоном або схожими матеріалами. Дорогі моделі повністю складаються з товстої панелі МДФ. Зовнішня обробка також впливає на вартість і стильові особливості виробів.
3.Пластик- цей варіант підходить для офісних приміщень, балконів і приміщень з підвищеною вологістю. Зовнішній вигляд часто гірше, ніж у попередніх зразків, але вартість моделей і їх вологостійкість - явний плюс.
4.Метал - у міжкімнатних конструкціях в основному використовується алюміній або нержавіюча сталь. Металеві деталі комбінуються з іншими матеріалами, найчастіше це скло.
5.Скло - переважно використовується як вставка, але можна розглядати і варіант створення повністю прозорих дверей для ультрасучасного інтер'єру вітальні, наприклад. Використовувати можна тільки особливі види скла. Для безпеки воно повинно мати захисну плівку і не утворювати гострих осколків при розбиванні. Якщо розглядати типи міжкімнатних дверей з МДФ, варто відзначити можливість їх облицювання різними кольорами, фактурами. Це може бути ПВХ-плівка, ламінат, натуральний і штучний шпон. Також допускається їх фарбування та оздоблення пластиком. Всі види міжкімнатних дверей по оздоблювальному матеріалу відрізняються різною вартістю. Найдорожчими є полотна з цінної деревини і товстого МДФ. Найбільш бюджетний варіант - МДФ з пористим наповнювачем і пластикові.


КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК