Як можна зробити ремонт у ванній кімнаті?


Як можна зробити ремонт у ванній кімнаті?
Опубліковано 01-05-2019 КАТЕГОРІЯ: Цікава інформація

Ванна кімната – найбільш проблемне місце для ремонту. Здається, що тут може бути важкого? Місця – не так вже й багато, та й набір сантехніки, наче б то, вкрай стандартний завжди… Якби так! Повірте досвіду професіоналів – саме під час ремонту ванної кімнати робиться найбільше помилок, а неправильно підібране наповнення зіграє з вами поганий жарт уже за декілька місяців. Чому? Ми раді розказати!

Ванна кімната – дизайн

Дизайн сучасної ванної кімнати – це не просто, тому радимо звернутись за допомогою до професіоналів, які допоможуть і з вибором, і з матеріалами. Якщо ж такої можливості немає, маємо кілька порад.


Рекомендації:

  • Найкращим рішенням щодо кольору будуть пастельні, природні та нейтральні відтінки – вони ненав’язливі і будуть гарно виглядати з аксесуарами-акцентами.
  • Якщо ванна невелика – то квадратний умивальник замість круглого буде правильним вибором.
  • Ще одне рішення для маленької ванної кімнати – відкритий простір для зберігання речей. Настінні полиці збережуть простір.
  • Дизайн дверей також важливий, вони повинні бути співзвучними з виглядом ванної кімнати.
  • Галогенові світильники – поганий вибір, занадто світять в очі. Найбільш оптимальне рішення – один світильник посередині.
  • Фотошпалери – чудовий варіант, адже це ще один плюс до тотального релаксу у ванній після важкого робочого дня. Не забувайте, що покриття повинне бути вологостійким.
  • Якісна стеля – до прикладу, натяжна.

Ванна кімната – меблі

Насправді, тут йде мова про вибір – і це не той вибір, який заміниш у будь-який момент, коли набридне. Погодьтесь, що купити новий стіл в рази легше, ніж замінити душову кабіну на ванну з гідромасажем чи  умивальник для ванної кімнати.

Крім того, усі елементи тут підбираються одне для одного  – заміна однієї деталі тягне за собою заміну всього іншого, адже простору менше і дрібні невідповідності кидаються в очі.

Сьогодні вибір меблів для ванної настільки ж широкий, як і для будь-якої іншої кімнати. Тому потрібно чітко знати – що вам насправді необхідно, що буде приємним плюсом, а без чого дійсно можна обійтись.

Основні параметри, за якими варто обирати вкрай очевидні: меблі мають витримувати різкий перепад температури та високу вологість, бути легкими в догляді, стійкими до пошкоджень і, звичайно ж, безпечними для користувача.

Рекомендації:

  • Краще обрати електричну сушарку для рушників з регулятором – не водяну. Досвід показує – вони течуть.
  • Електрична витяжка – не той момент, де потрібно обирати найбільш наворочену. Стандартний варіант – найкращий вибір, так надійніше;
  • Ручки – бажано у кольорі сталь. Позолочені швидко зітруться;
  • Душова без ванни – варіант так собі, за можливості краще від ванної не відмовлятись. Душова без захисної огорожі – варіант ще гірший, адже  вода буде всюди: від дзеркала до одягу.
  • Меблі з заокругленими кутами – ідеальний вибір для невеликих ванних кімнат і для тих, у кого є діти.

Ванна кімната – плитка

Обирати потрібно ретельно – адже скупий платить двічі. Краще одного разу заплатити вдвічі дорожче, ніж в результаті витратити у 5 разів більше грошей, постійно щось доробляючи та ремонтуючи. Нехай краще з самого початку у вас буде ідеальна ванна кімната, ціна якої залишиться незмінною протягом багатьох років. До прикладу, якісна плитка коштує 18-34 $.

Єдиний матеріал, який підійде для підлоги ванної – плитка. Ванної кімнати з ламінатом існувати не може. Плитку треба підбирати під дизайн. Стіни під камінь? Плитка нехай також буде під камінь.

Рекомендуємо обирати плитку одного кольору – нехай вона буде фоновою для яскравих акцентів. Яскраві акценти – меблі для ванної кімнати, або ж аксесуари.

Рекомендації:

  • Матова плитка для підлоги – чудовий вибір. Правильно, бо не ковзає.
  • Якщо оформлюєте і стіни, і підлогу – краще купити плитку для ванної кімнати з однієї колекції. Так не прогадаєте.
  • Маленька ванна кімната – маленька плитка, і навпаки.
  • Найкращий вибір – керамічна плитка. Ванна кімната у такому разі буде захищена від плісняви та грибка.
  • Плитка з вертикальним орнаментом додає ванній кімнаті висоти і візуально збільшує простір, а великі принти навпаки простір звужують.
  • Відтінок плитки може змінюватись в залежності від освітлення – цей факт також необхідно врахувати при виборі.

Ще кілька порад

Ми абсолютно переконані, що дизайн ванної кімнати, як і ремонт, краще довірити професіоналам. Кожен успіх – це шлях спроб та помилок, але під час ремонту ці спроби і помилки коштуватимуть вам занадто дорого.

Компанія Іннобуд займається ремонтами квартир та будинків (і ванних кімнат, звичайно, також) протягом 10 років. Наші дизайнери точно знають, як гармонійно оформити ванну кімнату, майстри – як втілити цей ремонт так, щоб він зберіг ідеальний зовнішній вигляд на багато років.

Ремонт з професіоналами – це швидше і дешевше!


КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК