Як можна візуально збільшити простір вузької кімнати?


Як можна візуально збільшити простір вузької кімнати?
Опубліковано 28-01-2019 КАТЕГОРІЯ: Цікава інформація

Як можна візуально збільшити простір вузької кімнати? Це один з найпоширеніших питань, яке хвилює багатьох. Ми маємо для Вас кілька порад.
Порада № 1.
Для будь-якого візуального розширення, найкращий друг - це світло. У дальньому кінці вузької кімнати можна розташувати «акцент», що привертає увагу, наприклад картинку, шпалери з великим принтом, великий, активний настінний декор. А, інші стіни, навпаки, зробити нейтральними і світлими. Розмістіть на стелі світильники спрямованого світла на довгі стіни. Самі світильники вибирайте як можна більш нейтральні і непомітні. Ідеальні в цьому сенсі порівняно недавно з'явилися гіпсові вбудовані світильники. У них білий гіпсовий корпус, вони влаштовуються в гіпсову стелю і заштукатурюються. Таким чином, світильник непомітний, залишається тільки світло.
Порада №2.
Відомий і дуже корисний прийом - це, звичайно, смужки. Дійсно, якщо ви розмістите укладання підлогових покриттів перпендикулярно довгим стінам і підкреслите це смугастими шпалерами на "короткій" стіні, вийде легкий, але помітний ефект розширення. Шпалери в стилі Каріма Рашида, що складаються з ліній, що змінюють форму простору за рахунок оптичних ілюзій. Порада №3.
Поперечні форми, стельові балки, лінійні світильники і меблі, що стоять не вздовж стін, а по можливості по центру простору - це союзники в пом'якшенні ефекту «коридору» в вітальній кімнаті. Наприклад, групу диванів і крісел в довгому просторі краще розмістити по центру кімнати, якщо це дозволяє загальна площа, створивши тим самим візуальний і функціональний бар'єр. Порада №4.
Цікаво також поексперементувати з формою простору. Зробити асиметрію на стелі, під кутом покласти підлогу, підтримати нові напрямки стінами. Це сміливе рішення, яке йде від стандартів, але дозволяє додати динаміки і взагалі відвезти простір від прямокутників. Але таку тонку гру форм краще довірити професіоналам!
Порада № 5.
Не укладайте паркет або ламінат уздовж кімнати. Так, в довгих вузьких кімнатах часто вікно розташоване на торцевій стіні, а за всіма правилами паркет потрібно укладати перпендикулярно вікну. Але, в даному випадку це лише може підкреслити недоліки приміщення. Ідеальне використання квадратних модулів щитового паркету з укладанням під 45 градусів. Можна укласти паркет по діагоналі. Або зовсім відмовитися від покриття підлоги з "смугастою" структурою на користь однотонних - лінолеум, ковролін, пробка і т.п.
Порада №6.
Найбанальніша - використовуйте контраст кольору. Для того щоб розширити довгу вузьку кімнату, потрібно пофарбувати довгі стіни в світлі нейтральні або холодні відтінки. Якщо використовуєте шпалери, то тільки з неконтрастним і ненав'язливим малюнком, бажано дуже дрібним. А ось на торцевих стінах, навпаки, використовуйте активні яскраві кольори, теплі і насичені, великі малюнки.


КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК