Натяжні стелі


Натяжні стелі
Опубліковано 14-09-2018 КАТЕГОРІЯ: Експертна рекомендація

Ви нарешті вирішили зробити ремонт і хвилюєтеся про те, як буде виглядати ваша стеля? Не поспішайте її фарбувати - для початку уважно вивчіть, які види стельових покриттів зараз існують. Натяжні стелі - мабуть, одна з найширших груп видів стельової обробки.

За останні пару десятків років з'явилося дуже багато різних варіацій матеріалів, якими підвісні конструкції закриваються. Види натяжних стель класифікують за двома підставами:

  • за матеріалом: з полімерної плівки (ПВХ) або тканини (поліестер).
  • за фактурою: матові, глянцеві або сатинові. Більшість стельових конструкцій сьогодні роблять з полімерної плівки. Ідея натяжних стель заснована на властивості еластичності полімерних плівок. При нагріванні вони розширюються, охолоджуючись - стискаються. У випадку з стелею це працює так: нагріта поверхня «заходить» на стіни і кріпиться там, через короткий час температура матеріалу падає, і конструкція натягується, утворюючи бездоганно рівну поверхню. Плівку при монтажі стель зазвичай нагрівають за допомогою електричних теплових гармат. Плівка ПВХ є основою більшості натяжних стель в нашій країні. Кількість плівки є визначальним фактором якості майбутньої стельової конструкції. Звичайна ширина плівки ПВХ - в діапазоні від півтора до двох метрів. У окремих виробників, зокрема, французьких, ширина полотна може досягати п'яти метрів. ПВХ плівка розрізається на спеціальних верстатах за розмірами, зробленим майстром на об'єкті. Точність початкових вимірів гарантує довгу і бездоганну службу конструкції.

Переваги натяжних конструкцій:

• Дають можливість сховати нерівності, будь-які дефекти поверхні.

• Дозволяють приховати комунікації, типу електропроводки.

• Догляд: полотно легко протирається звичайною водою з миючим засобом.

• На десять років дозволяють забути про ремонт стелі.

• Жодним іншим способом не можна домогтися такої ж бездоганно рівної поверхні.

• Якщо вибрати плівковий варіант обробки в басейні або сауні, він не тільки не постраждає від вологи, а й попередить утворення конденсату. До плюсів конструкції можна віднести «незапорошений» і динамічний монтаж та демонтаж.

Недоліки у натяжних стель:

• Ціна натяжних стель помітно вища, ніж у стельової плитки або, тим більше, водоемульсійної побілки. Чи можна віднести вартість до однозначних мінусів? Ні, якщо врахувати довговічність такої обробки. Виробники гарантують десять років бездоганної служби; за фактом з плівкою нічого не трапиться і через 20, і через 30 років.

• Індивідуальність виготовлення не дозволить використовувати її в кімнаті з іншою конфігурацією. Та й по площі розтягнути готову «викрійку» вдасться незначно. На практиці мало хто із замовників раптом вирішує «перетягнути» стелю з одної кімнати в іншу. Якщо в натяжну стелю вбудовуються світильники, на потужність прожекторів можна не розраховувати, дозволені лампочки не більше 60 Вт.

Таким чином, плюси натяжних стель очевидні, а мінуси умовні. Залишається вибрати матеріал за своїми потребами. При виборі натяжних стель прийнято звертати увагу на виробника . Гідні матеріали поставляють на ринок європейські країни: Франція та Бельгія. Важливо і те, як буде проведений монтаж. Кріплення конструкції краще довірити професійним компаніям.


КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК