Кольорове оформлення будинку – як зробити все гармонійно?


Кольорове оформлення будинку – як зробити все гармонійно?
Опубліковано 09-07-2018 КАТЕГОРІЯ: Експертна рекомендація

Вибір кольору для однієї кімнати – це уже досить складно. Що тоді казати про підбір палітри для цілого будинку? Як тоді бути? Ми підготували для Вас кілька дієвих порад.

По-перше, знайдіть своє натхнення

Замість того, щоб вибирати палітру з брошур для фарб у магазині або з будь-якого алгоритму Pinterest, подивіться у власну душу.

У Вас має бути відправна точка – улюблений колір, стиль інтер’єру. Або це може бути почуття, яким ви хочете наповнити свій будинок: веселощі, яскравість, драма, затишок.

Почніть з нейтральних та двох інших кольорів

Вибираючи палітру, починайте з трьох кольорів. Три – це збалансоване число, і воно надає лише достатній візуальний акцент, але не перевантажує простір. Виберіть нейтральний відтінок та додайте ще два тони. Коли ви складаєте палітру, пам'ятайте, що нейтральний колір повинен бути в кожній кімнаті.

Повторюйте кольори з кімнати в кімнату

Дизайнери створюють скоординований вигляд палітри цілих будинків через повторення. Використовуйте будь-який колір принаймні двічі. Наприклад, домінуючий колір стіни в одній кімнаті може стати кольором акцентів у наступній.

Зверніть увагу, що наявність шести- або семиколірної палітри не означає, що можна використати всі кольори в кожній кімнату в однаковій мірі.

Увага на освітлення

Замість того, щоб обирати фарби, дивлячись лише на невеликі зразки, купуйте банки зі зразком ваших кольорів і намалюйте їх на плакатах. Розмістіть зразки фарби розміру плаката, щоб вони були видимі під час прогулянки по дому. Потім подивіться в коридор і з кімнати в кімнату, щоб побачити, як кольори відтворюють один одного. Так можна помітити, як світло впливає на кольори.


КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК