Як правильно вибрати матрац?


Як правильно вибрати матрац?
Опубліковано 15-02-2019 КАТЕГОРІЯ: Цікава інформація

Хороший матрац - недешева покупка, але від його якості залежить не тільки комфорт під час відпочинку, а й здоров'я. Правильний вибір матраца може стати надійною підмогою в лікуванні безсоння, болів в м'язах і хребті, алергічних захворювань. Забезпечуючи собі комфортний і здоровий сон, простіше впоратися з почуттям постійної втоми і дратівливості.
Які бувають матраци?
У будь-якому меблевому магазині вам запропонують десятки матраців на будь-який смак і бюджет. Як вибрати матрац, щоб він довгі роки допомагав вашому тілу відпочити? Якість матраца багато в чому залежить від його «начинки». Найчастіше під оббивкою приховані пружини, однак, вони бувають різні. А деякі моделі і зовсім не містять пружин, забезпечуючи пружність за допомогою інших матеріалів.
Пружинні матраци бувають з залежними і незалежними пружинами. У першому випадку пружини переплетені один з одним певним чином, а в другому - кожна пружина знаходиться в окремому тканинному «стакані». Матраци з незалежними пружинними блоками зручніші, так як ізольовані один від одного пружини краще підлаштовуються під форму тіла. 256 пружин на квадратний метр - стандарт для більшості матраців цього типу. Така велика кількість пружин робить матрац дуже зручним.
Безпружинні матраци є блок зі штучного або натурального латексу, кокосового волокна, а також різноманітних синтетичних високотехнологічних матеріалів. До безпружинних відносяться також надувні і водяні матраци. Типи матраців в залежності від матеріалу наповнювача.
Якщо з пружинами все більш-менш зрозуміло, то різноманітність наповнювачів може збити з пантелику - матеріалів дуже багато, і якщо одні застосовуються з часів наших бабусь і дідусів, то інші з'явилися зовсім недавно і пересічному покупцеві про них мало що відомо.
Латекс - природний матеріал, який відрізняється пружністю, гіпоалергенність і анатомічність. Крім того, латекс гігієнічний і забезпечує хорошу підтримку хребта.
Кокосова койра - еластичний, міцний і гіпоалергенний матеріал, який володіє високими бактерицидними властивостями і використовується в якості наповнювача для жорстких матраців.
Пінополіуретан - матеріал, який характеризується високою еластичністю, хорошою вентиляцією і гіпоалергенність. Меморіформ - гіпоалергенний високотехнологічний наповнювач для матраців на основі поліуретану, міцний, надійний і довговічний. Являє собою в'язкоеластичну піну, осередки якої схожі на маленькі пружинки, стискають під впливом ваги тіла. Меморілатекс - повітропроникний матеріал стільникової структури, які не сприйнятливий до температурних перепадів. Цей матеріал дуже довговічний. В'язкоеластичний піна - даний інноваційний гіпоалергенний матеріал володіє «ефектом пам'яті» і забезпечує максимально природне положення хребта, не перешкоджаючи кровообігу під час відпочинку.
Сизаль - натуральне волокно з високими антистатичними властивостями, здатне легко пропускати повітря і випаровувати вологу, що виділяється під час сну. Дуже міцний матеріал, розрахований на інтенсивні Двосторонні й односторонні матраци - більшість матраців, представлених в магазинах, односторонні, проте деякі компанії, що спеціалізуються на випуску ортопедичних матраців, пропонують і двосторонні моделі. У двосторонніх матрацах боки можуть мати різну жорсткість і різний тип покриття. Наприклад, двосторонні матраци для різних сезонів з «зимової» сторони мають вовняну прошарок і більш м'який наповнювач для збереження тепла, а «літня» сторона покрита тканиною і забезпечує хороший повітрообмін в спекотні місяці. Ортопедичні матраци вони сконструйовані таким чином, щоб забезпечувати оптимальну підтримку хребта, зберігаючи здоров'я опорно-рухового апарату. Він відповідає анатомічним контурам тіла, запобігаючи оніміння в кінцівках і інші види дискомфорту. Людям, що страждають болями в хребті, а також хворобами зв'язок і суглобів, ортопедичний матрац необхідний. А для здорових - якісний ортопедичний матрац стане ефективною профілактикою проблем зі спиною.
Який матрац вибрати?
Основний критерій вибору матраца - особисті переваги, проте слід враховувати й інші моменти - такі як ваша вага і вік, а також стан здоров'я.


КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК