Які бувають ліжка? Класифікація видів ліжок?


Які бувають ліжка? Класифікація видів ліжок?
Опубліковано 06-02-2019 КАТЕГОРІЯ: Цікава інформація

В першу чергу, ліжка діляться за своїм призначенням. Таким чином, розрізняють спеціалізовані і побутові моделі. Побутові ліжка, як і інші меблі, ми можемо побачити в будь-якій спальні, дитячій, вітальні або навіть терасі, якщо мова йде про заміський будинок і дачу. Спеціалізовані моделі ліжок використовуються в конкретних цілях, в приклад тому - медичні ліжка. Для полегшення переміщення хворих, більшість з них оснащені спеціальними рухомими секціями, коліщатками і електроприводом. Нерідко, з турботи про хворих, такі ліжка забезпечені спеціальними матрацами. Ліжечка для новонароджених - також відносяться до спеціалізованої категорії. На відміну від стандартних ліжок, моделі для маляток мають високі огорожі, щоб батьки не турбувалися про те, що малюк може випасти. Також ви можете побачити в меблевих салонах оригінальні ліжечка-колиски, в яких дитину легше заколисати. Класифікація ліжок також залежить від вікової категорії покупця.
Отже, виробляють моделі для дітей, підлітків і дорослих. Дитячі ліжка відрізняються, в першу чергу, своєю мініатюрністю і строкатістю оббивки. Дитяче ліжко може бути не тільки незвичайного забарвлення, а й форми. Наприклад, у вигляді машини або казкової карети. Нерідко такі ліжка скомбіновані з ігровим куточком або шафою для зберігання численних іграшок і дитячих речей. Підліткові ліжка - це золота середина між дорослим та дитячим ліжком. Зазвичай це оригінальні односпальні моделі. Та можете придбати корпусне ліжко вже в зібраному вигляді. Це може бути збірно-розбірна модель (яку можна розібрати і зібрати при необхідності) або ж суцільна (тобто якщо повторне розбирання неможливе). Як варіант - вбудоване ліжко, яке зручно відкидається від стіни. Зазвичай, такі меблі виготовляють на замовлення.
Що стосується форм сучасних ліжок - то тут ціле різноманіття: традиційно прямокутні моделі, квадратні, круглі і інші нестандартні форми. Ширину ліжка також вибирати тільки вам - двоспальне, полуторне або односпальне.


КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК