Барні стійки, їх переваги та недоліки


Барні стійки, їх переваги та недоліки
Опубліковано 11-01-2019 КАТЕГОРІЯ: Цікава інформація

Кухня вимагає для себе багато простору. Але сучасні квартири не завжди можуть похвалитися великим приміщенням для кухні. І ось тут на допомогу прийде барна стійка. В яких випадках барну стійку варто встановити, а коли від неї краще відмовитися? Барні стійки діляться на два типи, вони відрізняються один від одного практично всім, загальне у них лише застосування, все інше - дизайн, форма і так далі, різне:

  1. Класична стійка - це велика барна стійка, вона встановлюється як окремий предмет меблів, тобто в ній є свої шафки, полички, деяке електрообладнання та багато іншого. Даний тип барних стійок можна часто зустріти в певних барах, кафе і клубах. Їх головне призначення - вечірки та інші веселі свята.
  2. Міні-стійка - це невелика стільниця на хромованій ніжці, підставці або на тримачі. Даний тип барних стійок призначений для застосування в маленьких кухнях, замість столів. До того ж, під час свят міні-стійку можна використовувати як стіл сервіровки.
    Обидва типи розрізняються між собою розмірами, матеріалом виготовлення, наявністю додаткового місця для зберігання продуктів і іншими важливими критеріями, які ділять їх на два різних типи. І так, з типами стійок ми розібралися, тепер поговоримо про їх плюси і мінуси.
    У барної стійки безліч переваг, перерахувати їх всі просто неможливо, тому ми відберемо лише кілька найбільш важливих і цікавих для кожної господині:
    • міні-стійка не займає багато місця, її можна використовувати замість невеликого столу.
    • якщо на кухні встановлюється велика барна стійка, то в залежності від її комплектації, в ній буде безліч вільного місця для зберігання різного роду посуду, плюс невеликий компактний холодильник для закусок і випивки.
    • за стійкою завжди простіше перекусити, ніж за обіднім столом, оскільки вона не так притягує до великої і довгої трапези. На заході барні стійки називають «стійкою для сніданку» або «кавовий столик», тобто місцем, де можна швидко перекусити і при цьому трохи відпочити.
    • в квартирах-студіях барна стійка може розділяти кухню і вітальню. Такий дизайнерський хід був придуманий близько 5-7 років тому, головною умовою тут є однаковий колір біля барної стійки і вітальні, наприклад, відмінно виглядають разом бузкова кутова кухня з барною стійкою бежевого кольору.
    • як міні, так і звичайні стійки, мають в своїй комплектації велику кількість відкидних поличок та інших корисних предметів.
    • так як стійка встановлюється досить високо від підлоги, то в цілях економії вільного простору, в той час, коли вона не використовується, стільці можна прибирати під стійку і вони нікому не заважатимуть. Також, ось кілька недоліків, які можуть виникати у барних стійок:
    • барна стійка встановлюється на висоті 110-120 см від підлоги, тобто, це досить високо, для того щоб сидіти за барною стійкою, використовуються спеціальні стільці з підставками для ніг. Дані стільці дуже не зручні для людей похилого віку (через проблеми з суглобами), а так само для маленьких дітей, у віці до 10-12 років, так як вони цілком можуть впасти зі стільця і наслідки можуть бути досить серйозними.
    • за стійкою, особливо за міні-стійкою, не може вміститися більше 2-3 чоловік, тобто, використовувати її в якості столу на маленькій кухні у великій родині неможливо, або обід буде затягуватися на пару годин.
      І так, ми розглянули переваги і недоліки сучасних барних стійок і тепер можемо зробити повноцінний висновок про те, чи є від них все-таки користь чи ні?. В цілому, недоліки барних стійок полягають лише в тому, що вони призначені для людей у віці від 15 до 40 років. Що стосується місця яке стійка займає, то тут все відшкодовується за рахунок поличок, які можна використовувати для зберігання посуду і фруктів. Я думаю, що барні стійки все ж корисні для кухні, і називати їх марними недоречно.

КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК