Як вибрати барну стійку та її встановлення


Як вибрати барну стійку та її встановлення
Опубліковано 21-01-2019 КАТЕГОРІЯ: Цікава інформація

Кутова кухня з барною стійкою завжди буде «говорити» гостям квартири про те, що у її власників явно є почуття смаку і поняття про моду і красу. Найчастіше стійки, що виходять прямо з стільниці кухні мають однакові матеріали виготовлення, це потрібно для того, щоб стійка не була окремою частиною інтер'єру, а навпаки була однією з його складових. Якщо ж розглядати барну стійку в квартирі-студії, то тут все трохи інакше, розглянемо на прикладі поділу кухні і вітальні. Стійка повинна мати загальний колір з оформленням вітальні, але ні в якому разі не бути схожою з кухнею, якщо все буде інакше, то гарний поділ навряд чи вийде. Ще один варіант це кутова кухня з барною стійкою-додатком, тобто, стійка прикріплюється до стільниці на 10-15 сантиметрів нижче її рівня і кріпиться без допомоги вертикальних опор і функціонального дерева. Такий варіант цілком зручний для кухні. За стійку поміщається досить велика кількість людей, але стійка вимагає більше вільного місця і для малогабаритних кухонь такий варіант краще не розглядати. Останній тип інтер'єру з барною стійкою, який здався досить функціональним і зручним - барна стійка вздовж стіни. Стійка встановлюється на відстані півметра від стіни або впритул до неї (якщо не передбачається за нею щось готувати або проводити сервіровку).
Як вибрати хорошу барну стійку для кухні?
При виборі барної стійки потрібно керуватися декількома правилами, які належать до матеріалу, з якого буде виготовлена стійка і до способу кріплення (підставка, ніжки і т.д.). Матеріал повинен бути ідентичний тому, який був використаний для виготовлення стільниці. Тип кріплення потрібно вибирати самостійно, це може бути як хромований утримувач, так і дерев'яна масивна підставка і багато іншого. Якщо в стійці є ящики і полиці для зберігання посуду, то бажано щоб це були «розумні полки», вони будуть особливо корисні на малогабаритних кухнях. А при наявності додаткових коштів можна придбати стійку з невеликим холодильником, він допоможе заощадити місце в основному холодильнику.
Як встановити барну стійку?
Кутова кухня з барною стійкою та звичайна барна стійка вимагають деякий клопіт перед установкою, оскільки для них важливі деякі аспекти. Підлога і стіни під стійкою повинні бути ідеально рівними, оскільки через нерівності стійка може скривитися. При кріпленні, особливо хромованої трубки, найкраще залити їх розчином бетону, тоді перекинути стійку буде просто нереально. Якщо ж стійка кріпиться до стіни або до стільниці, то не потрібно економити на кількості засобів кріплення. При кріпленні до стіни можна використовувати рідкі цвяхи або залізні куточки, розраховані на загальний вплив ваги до 200 кг.
Барна стійка досить потрібне пристосування на кухні, її можна використовувати як обідній стіл або стіл сервіровки. За стійкою можна проводити дружні бесіди і чаювання, до того ж, вона буде дуже корисна любителям вечірок. Єдиний мінус, вона не призначена для маленьких дітей і людей похилого віку.


КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК