Утеплення лоджії та балкона


Утеплення лоджії та балкона
Опубліковано 07-11-2018 КАТЕГОРІЯ: Цікава інформація

Утеплення лоджії та балкона може бути пов'язане з декількома причинами: утеплення всього приміщення або переробка в функціональне робоче приміщення. Лоджію чи балкон нерідко використовують як робочий кабінет, місце для відпочинку, невеликий спортзал, зимовий сад і навіть спальню. З огляду на те, що з самого початку це приміщення не призначалося для подібних потреб, на особливе тепло всередині розраховувати не доводиться. Єдиний вихід - лоджію чи балкон утеплювати! Правильно підібраний утеплювач взимку вбереже від холоду, а влітку врятує від спеки. Для утеплення лоджії використовують найрізноманітніші утеплювачі: від найпростіших до високотехнологічних спінених утеплювачів. У зв'язку з тим, що лоджії та балкони мають невелику площу, то в цілях економії простору краще віддавати перевагу більш тонким, компактним і легким матеріалами. Використовується утеплювач шириною не менше 3см. Якщо лоджія поєднується з кімнатою або кухнею, то товщина утеплювача збільшується до 5 см.

Як утеплювач можна використовувати такі матеріали:

  1. Екструдований пінополістирол (Піноплекс), - цей матеріал має підвищені теплоізоляційні характеристики. Матеріал простий в обробці, легко перевозиться, ріжеться й укладається. Товщина 5 см. Вологостійкий, економічний, міцний і недорогий.
  2. Пінопласт - має низьку теплопровідність. Один з найдешевших. Пінопласт часто застосовується в будівництві, але він недовговічний і крихкий. Протягом декількох років експлуатації може перетворитися в гранули від зміни температури і вологості.
  3. Мінеральна вата і скловата. Використовується в рулонах і матах. Товщина шару від 20 мм до 200 мм. Має більш низькі показники теплопровідності. Для укладання потрібний спеціальний одяг та респіратор. Втрачає теплоізоляційні властивості при попаданні вологи.
  4. Матеріали, що мають фольгований слой. Це може бути полістирол, мінеральна вата, пінополітилен. Фольга виступає в ролі відбивача тепла, тобто при зіткненні з фольгованою поверхнею повітря не остигає і зберігає температуру. А також при укладанні таких матеріалів не потрібна гідроізоляція. Фольговані матеріали розправляють по всій довжині і зміцнюють за допомогою рейок.

КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК