Продовжуємо тему утеплення лоджії чи балкону


Продовжуємо тему утеплення лоджії чи балкону
Опубліковано 10-11-2018 КАТЕГОРІЯ: Експертна рекомендація

Для утеплення лоджії чи балкона нам знадобляться основні матеріали:

  • утеплювач, облицювальний матеріал, монтажна піна, клей, суміш для вирівнювання підлоги, гідроізоляційні матеріали або суміші, дерев'яні рейки, металізований скоч, дюбелі, цвяхи, самонарізи з широким капелюшком. Можуть використовуватися і інші додаткові матеріали в залежності від фінішної обробки.

Вам будуть потрібні наступні інструменти:

  • електродриль, перфоратор з буром, молоток, будівельний ніж, будівельний рівень, кисть або валик, шпателі. При утепленні важливо правильно підібрати утеплювач, щоб було відчуття сухості і не було проблеми появи конденсату в утепленому приміщені. Утеплювач повинен мати низьку теплопровідність, яка впливає на визначення товщини теплоізоляційного шару. Повинен володіти вентиляційними властивостями та бути вологостійким.

Є певна послідовність робіт при утепленні лоджії та балконів, а саме:

  1. Необхідно очистити стіни, підлогу і стелю від старих облицювальних матеріалів. Великі щілини в бетонних лоджіях чи балконах повинні бути замазані бетонною сумішшю. 2.Скління: установка склопакетів, краще двокамерних. Це можуть бути алюмінієві профілі, профілі ПВХ, вікна з натурального дерева. Особливої уваги потребує встановлення підвіконня, так як передня стіна є найбільш холодним місцем. Ширину підвіконня потрібно розрахувати до його замовлення. Для цього необхідно знати товщину утеплювача і товщину облицювальний матеріал, також додати 10 мм на нерівності.
  2. Підлоги, стіни і стеля обшиваються гідроізоляційним матеріалом, таким як руберойд або поліетиленова плівка. Це необхідно для того, щоб на теплоізоляційний матеріал не накопичувався конденсат. Руберойд укладають навхрест, приклеюють до основи, склеюючи стики за допомогою газового пальника. Замість руберойду і плівки застосовують проникаючу гідроізоляцію, що представляє собою густу суміш. Її наносять валиком або пензлем. Можна також використовувати поліуретанові, фарбувальні мастики.
  3. Утеплення підлоги: підлога повинна бути теплою, міцною і легкою. Існує кілька варіантів утеплення: поверхню підлоги можна засипати керамзитом і зробити стяжку. Замість керамзиту можна приклеїти до підлоги теплоізоляційний матеріал (пресований пінопласт), зверху приклеїти гіпсоволокнистий лист. Виставити дерев'яні лаги, в порожній простір помістити обраний утеплювач, потім на лаги прибити дошки.
  4. Утеплення стін і стелі: вибір способу укладання термоізоляційного матеріалу залежить від подальшої обробки. Якщо лицьова обробка буде у вигляді штукатурки і фарбування тоді для кріплення утеплювача застосовують або наклеювання або пластикове кріплення. Якщо в лицьовій обробці використовуватиметься гіпсокартон або вагонка, то монтаж відбувається за допомогою кріплень.
  5. Обшивка оздоблювальним матеріалом. Для обшивки можна використовувати вологостійкий гіпсокартон, рейкову або дерев'яну вагонку, стінові панелі. Між облицювальним матеріалом і утеплювачем залишають прошарок повітря в 1,5 см за допомогою прикріпленої дерев'яної обрешітки, яка прикріплюється до бетонної стіни самонарізами. На цьому каркасі закріплюють обране облицювання: гіпсокартон, вагонку. При облицюванні гіпсокартоном стики між плитами закладають шпаклівкою. Використовують також малярську склосітку. Стелю можна зробити підвісною, під яку можна заховати проводку.
  6. На підлогу укладається підлогове покриття. Це може бути евродошка товщиною до 4 мм. Або лінолеум чи ковролін після укладання дерев'яного покриття. Таким чином, утеплення лоджії чи балкона буде залежати від переслідуваної мети і від наявного бюджету.

КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК