Продовжуємо розкривати тему сучасних підлогових покриттів і їх видів


Продовжуємо розкривати тему сучасних підлогових покриттів і їх видів
Опубліковано 26-10-2018 КАТЕГОРІЯ: Зроби сам

Модульне підлогове покриття - таке покриття практично універсальне за рахунок різноманітності застосовуваних при його виробництві матеріалів, простоти монтажу і можливості використання в приміщеннях з будь-якою геометрією. Модульні покриття використовуються як в житлових приміщеннях, наприклад, дитячих кімнатах, так і комерційних, в тому числі на промислових підприємствах.

ПВХ модульні покриття - модульне підлогове покриття з ПВХ випускається у вигляді плитк різного розміру. Воно може імітувати будь-яку текстуру деревини, каменю, кераміки. Це покриття довговічне, не боїться вологи, комах, холоду і спеки, його легко мити і укладати. З монтажем невеликих плиток впорається навіть новачок. Більш того, модульне підлогове покриття можна демонтувати і потім покласти знову - наприклад, при переїзді або ремонтних роботах. Килимова плитка - за своїми властивостями дуже схожа на ковролін, але набагато зручніша. Хто не стикався з проблемою плям, які неможливо вивести? Іноді забруднення або пошкодження ковроліну змушує господарів міняти його повністю, тоді як з килимовою плиткою не доведеться так сильно витрачатися - досить лише замінити один модуль. Монтаж килимової плитки теж не складний, набагато простіше укласти невеликі квадратні плитки ніж цільне, широке і важке полотнище. А відносно висока ціна килимової плитки компенсується невеликою кількістю відходів навіть у тому випадку, коли приміщення має дуже складну форму.

Ламіноване покриття підлоги - всім відомий ламінат не дарма склав серйозну конкуренцію лінолеуму. Навіть самі бюджетні марки ламінату виглядають непогано, а ламіноване покриття для підлоги середнього класу так достовірно імітує дерево, що багато хто не може відрізнити його від справжньої масивної дошки. Ламінат - це плита HDF з шаром вологозахисної плівки. Зверху на плиту укладається декоративний шар з паперу з малюнком, а для захисту від пошкоджень кожна мостина покривається ламінованою плівкою - дуже міцним матеріалом, що витримує великі навантаження. Максимальне навантаження залежить від класу: найнижчий - 31, придатний тільки для приміщень які використовуються дуже рідко; 32 клас підійде для приміщень з середньою прохідністю; а 33 і 34 - там, де навантаження на підлогу високе. Укладати ламінат легко, це процес, що не вимагає використання клею. Якісний ламінат відносно дешевий, не боїться води, вогню і перепадів температур, не дряпається і не стирається. Його просто мити і служить він досить довго - близько 10 років. Але, він вимагає особливої підготовки основи, щоб уникнути деформації і появи скрипу його потрібно укладати тільки на рівну підлогу.

Полімерні підлоги - або, як їх ще називають, наливні підлоги. Підготовка основи для наливних підлог включає в себе багато етапів, так що краще доручити весь процес професіоналам. Проте, саме укладання досить просте - суміш просто виливається на підлогу і при необхідності розрівнюється шпателем. Користуватися підлогою можна через 5 днів. До незаперечних плюсів наливних підлог слід віднести неймовірне розмаїття варіантів дизайну, що включає навіть ефект 3D, повна відсутність швів, абсолютна водостійкість і простота в догляді.

«Спортивні» покриття - у спортзалах і фітнес-клубах підлогове покриття повинне не тільки прикрашати приміщення. Спортивні покриття робляться з пресованих гранул каучуку. Вони пружні, не слизькі, легко миються і можуть витримувати дуже великі навантаження, пошкодити їх вкрай важко. Спортивні покриття часто використовуються на дитячих майданчиках і в ігрових центрах для малюків, на такі покриття можна падати без ризику забитися.

Як вибрати підлогове покриття? Відповідь на це питання багато в чому залежить від умов експлуатації. Якщо приміщення використовується нечасто і не піддається впливу вологи, великої різниці немає, вибирайте будь-який варіант. Але у всіх інших випадках варто добре подумати. Для вологих приміщень таких як ванні кімнати або басейни - потрібно водонепроникне покриття, наприклад, наливна підлога або підлогове покриття з ПВХ. Для віталень, спалень і офісів із середньою прохідністю підійдуть дерев'яні покриття, коркове підлогове покриття, ламінат, килимове покриття.

Для підлоги підійдуть килимова плитка, лінолеум або полімерні покриття. На кухні, де підлога забруднюється і миється часто, краще покласти лінолеум або ламінат високого класу, це саме можна сказати і до приміщень з високою прохідністю.


КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК