Сучасні підлогові покриття


Сучасні підлогові покриття
Опубліковано 19-10-2018 КАТЕГОРІЯ: Цікава інформація

Сучасні підлогові покриття виготовляються з вкрай різноманітних матеріалів: з дерева, натурального і штучного каменю, пластика, гуми і пробки. Не варто забувати також і про килимові покриття.

Широкий вибір означає широкі можливості, зараз можна знайти покриття для підлоги в рамках будь-якого бюджету і для будь-яких цілей. До недорогим, відносяться лінолеум і ламінат, а також деякі види килимових покриттів. Синтетичний камінь і дерево обійдуться дорожче, а покриття для підлоги з натурального каменю і цінних порід деревини зазвичай відносяться до преміум-класу. Рулонне підлогове покриття - деякі типи підлогових покриттів поставляються в рулонах - до таких, перш за все, відносяться лінолеум і ковролін.

Лінолеум - мабуть, це найпоширеніше покриття для підлоги - практичність і низька ціна роблять його дуже популярним. Сучасні технології дозволяють створювати лінолеум з дуже ефектними малюнками, детально копіюють деревину або плитку. Деякі вважають, що лінолеум виглядає дешево, однак це справедливо лише щодо самих недорогих видів. Для того, щоб лінолеум служив довго, його потрібно укладати на спеціальну прокладку, проте в іншому монтаж дуже простий. Його можна використовувати навіть там, де підлога не ідеально рівна. Лінолеум водонепроникний, він легко миється, йому не страшні комахи і грибок, а зносостійкість в лінолеума дуже висока - якісне підлогове покриття цього типу може прослужити 20 років і більше. До мінусів недорогих видів лінолеуму можна віднести не дуже хорошу стійкість до перепадів температур, та й екологічно чистим матеріалом його не назвеш.

Ковролін - це рулонний килим з натуральних або штучних волокон. Він складається з декількох шарів - підкладки з латексу, основи і ворсу. Іноді додається і третій шар - такі покриття товстіші і м'якші, і ходити по ним приємніше. Ковролін забезпечує хорошу шумоізоляцію та теплоізоляцію, а також відрізняється різноманітністю варіантів дизайну. Головний недолік ковроліну – це, необхідність регулярно чистити його за допомогою пилососа. Крім того, деякі види покриттів вигоряють на сонці.

Дерев'яне покриття підлоги - ніщо не надає приміщенню такий затишок, як натуральне дерево. Його колір і фактура чудово виглядають в будь-якому інтер'єрі. Паркетна дошка - складається з трьох шарів: нижній і середній - з деревини хвойних порід, а поверхня - з тонкого шпону цінних порід деревини - бука, дуба, горіха і інших. Це відносно недорогий варіант підлогового покриття, хоча деякі його види, особливо декоровані дорогим деревом, можуть коштувати чимало. Термін його служби складає до 20 років, зрозуміло, при правильному догляді. Паркетну дошку укладають на поліетиленову підкладку клейовим і без клейовим методом. Обидва способи вимагають особливих знань і навичок. Це натуральне і екологічне покриття для підлоги з хорошими теплоізоляційними властивостями. За ним нескладно доглядати, до того ж в процесі експлуатації його можна трохи оновлювати за допомогою шліфування - це допускається раз в декілька років.

Штучний паркет - класичний благородний паркет виглядає дорого і солідно. Втім, він дійсно недешевий. Штучний паркет роблять із цінного шматка деревини, його використовують в приміщеннях зі складним плануванням. Сорт паркету залежить від якості дерева - чим менше порожнин та інших вад, тим краще і, отже, дорожче. Втім, навіть недосконала деревина надає інтер'єру особливий шарм і нерідко використовується дизайнерами. Паркет дуже складний в монтажі, але при цьому довговічний. У теорії він може служити десятки років. Щоб згодом паркет не втратив вигляд, за ним потрібно доглядати. Паркет не водостійкий, тому мити його можна лише вологою тканиною або щіткою з м'якою щетиною. Раз на кілька років потрібно проводити шліфовку і заново покривати спеціальним маслом або лаком, причому масляне покриття необхідно оновлювати приблизно раз на рік.

Масивна дошка - як і паркет, дошка - абсолютно екологічно чисте підлогове покриття, яке прослужить вам 30-40 років або навіть більше. Дошка має непогану тепло і звукоізоляцією, якщо укладати її на фанерну прокладку. Монтувати дошку простіше, ніж паркет, однак цей процес все ж вимагає високого професіоналізму. Доглядати за масивною дошкою потрібно так само, як і за паркетом.

Коркове підлогове покриття - унікальні властивості кори коркового дерева знайшли застосування і в виготовленні підлогових покриттів. Корок - екологічно чистий матеріал з виключно високими шумо і теплоізоляційними властивостями. Доглядати за корковим покриттям просто, достатньо протирати його ганчіркою або пилососити. Корок володіє губчастої структурою, що забезпечує неперевершену пластичність - на таких підлогах не залишається слідів від важких меблів.

Ця якість робить пробкові підлоги незамінними для людей, що мають проблеми з опорно-руховим апаратом - коркове підлогове покриття володіє хорошими амортизаційними якостями, знижуючи навантаження на хребет і суглоби. До того ж воно не слизьке. І, нарешті, йому не загрожують комахи, жуки. При цьому ціна такого покриття порівнянна з ціною хорошого ламінату або паркету середнього класу. Однак і коркове підлогове покриття має свої мінуси - воно невологостійке і його відносно легко порвати, наприклад, гострим каблуком.


КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК