Встановлення вікон


Встановлення вікон
Опубліковано 10-12-2018 КАТЕГОРІЯ: Експертна рекомендація

Існує думка, що встановлення вікон в будинку або квартирі – це досить складна процедура. Потрібно сказати, що це не так. Що потрібно знати при встановленні?

Для виконання цих робіт не потрібні спеціальні професійні інструменти та обладнання, а також величезний досвід.

Процедура включає в себе два основних моменти:

  • демонтаж старого віконного блоку;
  • встановлення нового вікна.

Якщо ви плануєте замінити або встановити нові вікна, вам потрібно вивчити процес встановлення. Все залежить від того, як ви будете проводити монтаж вікон: або своїми руками, або залучаючи сторонню компанію. Щоб зробити демонтаж і встановлення конструкції, потрібно приблизно 4 години, якщо ви не маєте досвіду в цій справі. У працівника компанії, який робить це часто, така робота займе не більше години. Але, самостійне встановлення вікон з поворотно-відкидним механізмом вимагає володіння будівельними навичками. Перш ніж приступати до монтажу, необхідно розібратися в нюансах і деталях. Для початку варто дізнатися всі назви частин і матеріалів. Після того як ви демонтуєте старе вікно, потрібно буде оглянути отвір, що утворився, витягти всі частини, які можуть відвалитися або зруйнуватися. Потім зачистити отвір від сміття будівельного походження і пилу. При наявності великих заглиблень краще їх замастити цементом. Можна також все обробити ґрунтовкою. Закінчивши роботу з отвором, потрібно підготувати вікно, яке необхідно встановити.

Перш за все, при встановленні дерев’яного вікна по всьому периметру віконного отвору просвердлюють кріпильні отвори, з відступом один від одного не більше 80 см. Потім, за рівнем встановлюють дерев'яне вікно.

Встанволення вікна повинна проводитися без відхилення по горизонталі і вертикалі. Допустиме за технічними умовами відхилення повинно складати не більше 1,5 мм на метр. При цьому, яким би великим не було вікно, максимальним відхиленням може бути 3 мм. В отворі дерев'яне вікно кріпиться за допомогою будівельних дюбелів через спеціальні отвори в рамі або анкерними пластинами. Для захисту від вологи і промерзання, зовні отвір обклеюється заздалегідь стиснутою саморозширною стрічкою ущільнювача. Шов між дерев'яним вікном і отвором заробляють монтажною піною. Для того, щоб захистити шви від проникнення вологи, що надходить з приміщення, їх закривають пароізоляційною стрічкою з армованої фольги. Після того, як зробили герметизацію вікна, повинна бути проведена перевірка стулок на відкривання. Віконна фурнітура регулюється за потребою.

Монтаж металопластикового. Для початку вставлюють віконну раму в отвір, закріплюючи її по кутах тимчасовими дерев'яними клинами. Використовуючи рівень, дивимося, чи рівно зафіксована рама. Якщо так, переходимо до наступного етапу. За допомогою анкерних болтів і монтажних пластинок закріплюємо раму. Потім будівельними шурупами кріпимо віконну конструкцію до дерева. Категорично забороняється на цьому етапі використовувати цвяхи, вони можуть стати причиною деформації конструкції в майбутньому. Головною метою монтажу пластикових вікон своїми руками є закріплення віконної конструкції. Як тільки вона досягнута, переходимо до герметизації. Вона проводитися за допомогою монтажної піни, яку слід рівномірно наносити на змочену водою поверхню. Використовувана піна - це не тільки герметизатор, який не допускає проникнення в квартирний простір вуличного пилу і забезпечує хорошу шумоізоляцію, але і надійне кріплення вікна. Виймати тимчасові дерев'яні клини можна після застигання піни. Після чого переходимо до так званого косметичного етапу робіт. Тепер встановлюємо підвіконня, прикріплюючи його до підставного профілю.

Якщо використовувана монтажна піна застигла нерівномірно, її варто обрізати або підрівняти. Утворені укоси заштукатурюють як всередині, так і зовні за допомогою спеціальної суміші. Після вирівнювання штукатурки місця відкосів фарбують або покривають необхідними елементами. Після цього допустимо знімати стулки на раму і відклеювати захисні плівки. Розумний підхід до самостійного встановлення вікон - запорука їх надійної і тривалої експлуатації. Взявши до уваги запропоновану вище інструкцію, ви зможете без особливих труднощів встановити вікно.


КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК