Встановлення міжкімнатних дверей


Встановлення міжкімнатних дверей
Опубліковано 24-12-2018 КАТЕГОРІЯ: Зроби сам

Встановлення міжкімнатних дверей є відповідальним і складним процесом. Встановлення міжкімнатних дверей своїми руками проходить в кілька етапів:

  • якщо потрібна заміна дверей і коробки, то спочатку слід демонтувати старі;
  • якщо потрібно тільки встановити нові двері, то, перш за все, слід зібрати дверну коробку;
  • потім встановлюються навіси;
  • дверна коробка монтується в прорізі;
  • далі дверне полотно навішується на петлі;
  • фіксуються лиштви. В кінці, конструкція яку зібрали перевіряється на працездатність.
    Монтаж лиштви - це найвідповідальніший етап при монтажі. Згідно з інструкцією по установці міжкімнатних дверей слід виконати наступні роботи:
    1.Відпиляти верхню частину під кутом 45 градусів. Для цього застосовується пила торцювання.
    2.Для лиштви по внутрішній стороні необхідно відміряти потрібну довжину. Вона дорівнює сумі розміру верхнього зазору, висоти полотна і нижнього зазору. При висоті полотна в 200 сантиметрів вона буде дорівнює 201,4 сантиметра.
    3.Тепер потрібно приготувати одвірок. Для того щоб відміряти потрібну довжину, слід скласти значення зазору з боку установки замка, ширину полотна і зазор з краю, де монтуються петлі. При ширині полотна 80 сантиметрів виходить 80,8 сантиметрів.
    4.Потім слід відпиляти обидва кінці під кутом 45 градусів. Важливо, щоб саме внутрішня сторона одвірок була довжиною 80,8 сантиметрів.
    Монтаж дверних петель:
    Послідовність установки дверних петель наступна:
    1. Відміряти на внутрішній стороні стійки від верхнього краю 20 сантиметрів;
    2. Докласти петлю і позначити її контур;
    3. Якщо петлю повністю скласти, то між нею і полотном буде зазор приблизно 40 міліметрів;
    4. Тепер потрібно зробити майданчик під петлю.
    5. За тією ж схемою потрібно зробити посадочне місце для нижньої петлі. Тільки в цьому випадку слід відступити від нижнього краю відстань в 21 см;
    6. Коли петлі будуть встановлені, стійку потрібно прикласти до полотна. На ній розмічаються місця кріплення конструкції. Посадочні місця під петлі виконуються за тим же принципом, як і для стійок. Установка і фіксація дверної коробки. Роботи виконуються наступним чином:

  • перпендикулярно до одвірка саморізами кріпляться стійки. Дверна конструкція буде добре триматися на трьох довгих саморізах. Всі з'єднання будуть підтримуватися піною.
  • спочатку потрібно просвердлити отвір невеликого розміру, після чого слід вкрутити самі саморізи.
  • коробка встановлюється в отвір і фіксується клинами. Щоб між конструкцією і стіною, яка її оточує, залишився необхідний для піни зазор, слід встановити клини.
  • встановлена коробка на місці вирівнюється за допомогою рівня по горизонталі і вертикалі. Після чого вона кріпиться саморізами. Іноді для фіксації коробки в дверному отворі використовують анкерні болти, після чого слід закрити їх зверху прапорцями і відповідною планкою.
  • полотно дверей акуратно навішується на петлі. Потім перевіряють, як воно відкривається і закривається. Якщо будуть знайдені відхилення, то їх потрібно виправити за допомогою ослаблення і підкрученням саморізів.
  • після розміщення дверного полотна на петлі слід перевірити роботу конструкції. При цьому потрібно подивитися, щоб за величиною зазору між полотном і коробкою не було нерівностей і перекосів.
  • потім уздовж місця, куди в майбутньому буде наноситися піна, потрібно наклеїти монтажний скотч. Перш ніж закрити зазор навколо дверного полотна, потрібно вставити картон. Коли двері будуть зачинені, можна приступати до заповнення всіх порожнин навколо коробки монтажною піною. Цю роботу краще робити в кілька прийомів, тому що суміш має властивість розбухати. Поки піна не застигне, дверима не можна буде користуватися. Залишки піни можна буде прибрати тільки тоді, коли піна остаточно затвердіє. Приблизно через добу можна перевіряти, як працює встановлена конструкція. На цьому завершена установка міжкімнатних дверей.

Матеріал виготовлення безпосередньо впливає на якість міжкімнатних дверей. Цей фактор важливо враховувати при підборі виробів для того чи іншого типу приміщення. Варіанти дверей слід підбирати за критеріями міцності, звукоізоляції і вологостійкості. Також важливим є і зовнішній вигляд полотна. Для ванної та туалету обов'язково потрібно розглядати здатність матеріалу протистояти бризкам води і коливань температури. Якщо ви хочете використовувати деревину, звертайте увагу на якість її обробки, а при облицюванні, стежте щоб не було відшарування кромки. Природне, полотно повинно бути глухим. Схожі критерії відносяться і до матеріалу кухонних блоків. При цьому можна урізноманітнити дизайн дверей і використовувати скляні вставки. Двері у вітальню дають повну свободу дій. Тут потрібно звертати більше уваги на зовнішній вигляд конструкції, а не на тип матеріалу. Для спальні та дитячої подбайте про вибір екологічного матеріалу.


КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК