Пліснява


Пліснява
Опубліковано 03-08-2018

Багатьом з нас знайома ситуація, коли на шпалерах або стінах виявляється огидна, темна або світла цвіль. Більшість людей в подібній ситуації вважає за краще не діяти, оскільки не вважає проблему гідної уваги.

Однак цвіль - серйозний ворог, небезпечний не тільки для меблів і стін, але і несе загрозу людському здоров'ю. Інколи поразки від цвілі не вважають великою загрозою, і не позбавляються від неї вчасно. Однак не варто недооцінювати цей грибок - його клітини виробляють вуглекислий газ, і, до того ж, утворюють тисячі і тисячі спор, які розлітаються по всьому приміщенню.

Цвілеві ураження можуть стати причиною безлічі небезпечних захворювань, таких як бронхіальна астма або навіть захворювання травного тракту. Крім іншого, вони здатні провокувати різні види алергії, і шкірні захворювання.Тому, з появою цвілі у вашому будинку - необхідно терміново вжити заходів та очистити від неї всі поверхні і стіни.!

Які дії зробити, щоб вивести цвіль на стінах і інших поверхнях?

1.Дієвий засіб - антисептична ґрунтовка. Наносити її потрібно тільки на очищену поверхню (попередньо відмивши або віддерши грибок), але зі своїм завданням вона справляється на «відмінно», і про проблему з цвіллю на стінах можна буде забути.

2.У домашніх умовах скористайтеся відбілювачем (попередньо розвівши його у воді в пропорціях 1:10). Засіб допоможе впоратися з проблемою - вб'є сам грибок і його спори. Єдиним мінусом є те, що використовувати відбілювач можна не на всіх поверхнях (підійде для скла та плитки).

3.На будь-якій кухні знайдеться оцет - абсолютно безпечна зброя проти уражень цвіллю. Необхідно нанести його на уражену ділянку, після - протерти місце змоченою в оцті ганчіркою, а через годину - добре промити та провітрити приміщення .

4.Добре виводиться цвіль за допомогою соди, причому вона без проблем наноситься на будь-яку поверхню. Уражена ділянка або обприскується розчином з содою, або просто протирається губкою, рясно змоченою в розчині (ч. л. соди на склянку води).


КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК