Як вибрати якісну підлогу?


Як вибрати якісну підлогу?
Опубліковано 10-09-2018 КАТЕГОРІЯ: Експертна рекомендація

Використання теплої підлоги дозволяє забезпечувати максимально комфортні температурні умови в приміщенні,змінюючи показники на свій розсуд. Систему можна використовувати як в якості ефективного доповнення до радіаторного опалення, так і для повної заміни такого. У продажі доступний водяний і електричний різновид теплої підлоги. Електричні системи, в свою чергу, класифікуються на наступні підтипи: кабельний, плівковий і стрижневий. Якому саме варіанту віддати перевагу? Про це далі.

Переваги теплої водяної підлоги полягають в порівняно низьких витратах на облаштування та відносна дешевизна теплоносія. Є також певні недоліки,а саме: необхідність суворого дотримання технології та граничної обережності в процесі заливки стяжки, щоб не пошкодити елементи системи, неможливість облаштування системи в міській квартирі. Робота системи ґрунтується на циркуляції теплоносія - води, в середині установки. Доступна можливість підведення води від стояка та від централізованої опалювальної системи. Безпосередньо циркуляція води забезпечується зусиллями насоса, обов'язково присутнього в такому роді систем.

В основі системи кабельної електричної теплої підлоги - дроти, виготовлені зі спеціальних сплавів. Склад сплавів підібраний таким чином, щоб електрична енергія ефективно «перетворювалася» в тепло. Для регулювання кількості вироблюваного тепла, система комплектується спеціальним терморегулятором. Серед ключових переваг кабельних електричних систем обігріву потрібно відзначити наступні моменти: тривалий термін служби, відносно низькі витрати на експлуатацію. Електроенергія хоч і коштує набагато дорожче води, конкретно кабельний різновид системи споживає ресурси в порівняно невеликих кількостях. Є у такої системи і свої слабкі сторони, а саме: вироблення електромагнітного випромінювання в процесі роботи, актуально для найдешевших моделей.

У якісних систем цей показник не перевищує допустимі межі; великі витрати на монтаж системи. При виборі кабелю, що гріє віддавайте перевагу виробам, які мають сертифікат ISO 14000 - цей документ є гарантією екологічної безпеки системи. Додатково попросіть продавця надати сертифікат KIMA. При відсутності згаданих документів, від покупки кабелю рекомендується утриматися. Плівкові системи широко представлені в асортименті багатьох виробників подібної продукції. При виборі марки орієнтуйтеся, перш за все, на репутацію компанії-виробника, призначені для користувача відгуки, а також особисті переваги. По можливості заручіться підтримкою фахівців. Знаючі люди зможуть дати реальну оцінку завданням, поставленим перед опалювальною системою, і допоможуть підібрати оптимальний варіант. Ключовою перевагою плівкової електричної теплої підлоги є її універсальність в плані сполучуваності з фінішними оздоблювальними матеріалами. Поверх такої плівки можна укладати кахель, лінолеум, вінілові панелі, а також ламінат, ковролін та ін. Другою важливою перевагою плівкових систем є можливість облаштування мобільного обігріву на їх основі. Наприклад, плівку можна прикріпити до тильної сторони килима і прибирати його за відсутності необхідності використання обігріву. Недоліки: по-перше, головний недолік такої системи полягає в великій кількості прихованих контактів. Щоб подальша експлуатація теплої підлоги була ефективною, надійною і безпечною, перед прийомом системи в постійне користування потрібно ретельно протестувати її працездатність. Крім цього, укладання кінцевого покриття повинне здійснюватися в суворій відповідності технології. По-друге, якщо на поверхню теплої підлоги буде укладатися керамічна плитка або інші подібні матеріали, доведеться витрачати додаткові кошти на облаштування стяжки. При цьому витрата клею теж збільшується - його шар не може бути тонше 1,5 см.

Стрижнева електрична тепла підлога одна з останніх розробок на ринку опалювального обладнання. Характеризується високими показниками надійності і екологічної безпеки. В основі обігріву - карбонові стрижні, з'єднані між собою і підключені до терморегулятора і електромережі. Її переваги: відсутність складнощів з продумуванням подальшого меблювання. Стрижневі системи характеризуються саморегуляцією, тобто навантаження важкими предметами їм не страшні, на відміну від «побратимів». Перегріватися і ламатися стрижнева електрична тепла підлога через це не буде. Можливість безперешкодної заливки стяжкою або різними клейовими сумішами - робочим елементам подібні контакти не страшні. Можливість облаштування в приміщеннях з високим рівнем вологості, на терасах та інших відкритих майданчиках. Високі показники екологічності в порівнянні з іншими різновидами обігрівальних систем. Недоліки: головним недоліком стрижневої електричної теплої підлоги - є висока вартість. Другий великий недолік - ризик придбання підробки. Система дійсно володіє хорошими експлуатаційними показниками, завдяки чому користується широкою популярністю серед споживачів. З метою особистої безпеки просіть у продавця показати відповідні сертифікати на продукцію.

Яку систему вибрати? При виборі конкретної системи обігріву потрібно враховувати безліч значних характеристик і додаткових умов. Перш за все, це площа приміщення, що обігрівається і особливості його розташування. Наприклад, для застосування в приватному будинку підійде будь-яка система, в тому числі і водяна. Потрібно лише об'єктивно підійти до оцінки економічної доцільності застосування кожного доступного варіанта. Якщо підлога буде використовуватися в якості додаткового обігріву, головне завдання якого зводиться до підтримки комфортного для господаря мікроклімату, можна обмежитися і бюджетною плівковою теплою підлогою. При облаштуванні ж системи для її подальшого використання в якості основного обігріву, краще віддати перевагу більш потужним різновидам, наприклад, кабелю, що гріє або водяній теплій підлозі. При будь-яких обставинах, пріоритетним фактором для споживача має залишатися якість продукції. Не вірте підозріло дешевим пропозиціям від сумнівних виробників. Віддавайте перевагу сертифікованим виробам від відомих торгових марок, і тоді ніяких проблем з експлуатацією хоч водяної, хоч електричної теплої підлоги у вас не виникне.


КАТЕГОРІЇ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК